AĞRI / ELEŞKİRT - Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul Bilgileri

Ock

Uygulanan eğitim metotları ve sosyal aktiviteler ile üstün başarılar elde ederek ülkemizde eğitim ve öğretim alanında lider bir kurum olarak, İmam Hatip kültürü ile yetişmenin farklılığını hayatına yansıtan bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin zihninde; insana, ahlaka, kültürel mirasa ve düşünce özgürlüğüne saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak, karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve  öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında bireyler yetiştirmek.

Ock

Okulumuz 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Eleşkirt Çok Programlı Lisesi bünyesinde İMAM HATİP bölümü olarak açılmıştır. Daha sonra ayrılıp 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında müstakil ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olmuştur. Okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında yapılan yeni binaya geçişle birlikte okulumuzun adı RECEP TAYYİP ERDOĞAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olarak değiştirilmiştir.

18/12/2015 tarihinde Eleşkirt YİBO yerleşkesinde Bakanlığımızca inşa ettirilen 300 öğrencilik pansiyon ve 24 derslikli okul binasının geçici kabulü yapılarak okulumuz halen burada eğitim ve öğretimine devam etmektedir.